En ensam tystnad

Jag är en helt vanlig person i en medelstor stad i landet. Anledningen till att jag skriver den här bloggen är att jag inte har någon som jag känner att jag kan prata med när allt känns tungt och jag behöver få ur mig mina tankar på något sätt när de dyker upp i huvudet. Den här bloggen är tänkt för att ersätta en sådan människa. Jag väljer att vara anonym här eftersom jag inte är ute efter en medkänsla jag inte förtjänar, det här är bara ett sätt för mig att ösa ur mig det jag känner och tänker just nu.

8 år sedan

Publicerad 2017-12-12 20:15:02 i Ensamhet,

Nu är det snart 8 år sedan jag hade sex med någon. Det låter som en bagatell på många sätt men för mig är det inte det. Jag ser det som indikativt för hur attraktiv jag är på singelmarknaden. Inte bara för att jag vill ha sex, utan för att om ingen ens ser mig som attraktiv nog att ha sex med, så kommer ingen någonsin faktiskt vilja leva med mig.

En enda gång på alla dessa år har jag somnat och vaknat i samma säng som en person. Ganska nyligen faktiskt. Och det berodde inte på någon attraktion hos den andra eftersom hen direkt lade sig på andra sidan sängen. Jag hade gärna sovit nära, kanske skedat, men det var uppenbart att den andra personen inte ville det. Anledningen till att vi sov i samma säng var att vi sov på ett hotell och när vi bokade så var det ganska mycket billigare med en stor säng än två mindre.

Ibland när jag skriver på Jodel så brukar jag uttrycka min bitterhet över min ensamhet. Jag brukar då få förslag från människor på saker jag borde testa, och ibland förvånar det mig. När jag skriver att jag inte haft sex på åtta år, så tror folk ofta att jag inte ens försökt. Jag undrar lite varför folk tror att man inte försökt bara för att man inte haft sex på åtta år. Är det så otroligt att en person kan vara så oattraktiv som jag? Eller vill man bara känna sig duktig? Vad har jag försökt då?

När det gäller mobilappar har jag t.ex. haft Tinder sen jag hörde talas om det för kanske tre, fyra år sedan. Om man räknar bort folk som matchar för att försöka sälja in någon hemsida eller vill ha pengar på något sätt, så kanske jag matchat med 10-15 personer totalt. Endast en av dessa personer har svarat när jag skrivit. Har även provat några andra appar som jag haft i princip sen de kom, happn, Once och GoodOnes. Ingen av dessa har genererat en enda match.

Har såklart även provat en massa hemsidor. Badoo, Happy Pancake och OkCupid är de kontaktsidor jag är medlem på just nu. Har även provat Match.com, Mötesplatsen och en mängd andra sidor. Jag kan bara minnas en gång som någon skrivit till mig på någon av dessa sidor utan att jag skrev först. Jag har såklart skrivit till folk jag tyckt vara intressanta, men de fåtal gånger någon svarat har det alltid runnit ut så fort jag föreslagit att kanske fortsätta prata någon annanstans än på den sidan, alternativt faktiskt träffas.

För det mer fysiska (sex alltså) så finns det även ett gäng sidor jag testat. Klubb6, BodyContact och Darkside är exempel men det finns ett gäng till. Här är det nästan undantagslöst så att ingen svarat när jag skrivit. Vad jag kan minnas har ingen någonsin skrivit till mig utan att jag skrivit först.

Sen har jag såklart provat massor med saker utanför internetvärlden. Jag har gått på speeddejting två gånger (ingen valde mig), jag har gått ut ett flertal gånger på de klubbar och krogar i stan som anses vara ”ett säkert kort” när det gäller att träffa någon, om så bara för ett one night stand. Jag har provat på massa nya aktiviteter, till exempel dans. Jag har varit aktiv i föreningar och ännu mer aktiv i studentkåren under de år jag pluggade, vilket är ganska många år. Bara för att nämna några saker.

Inget av det som jag räknat upp ovan har lett till att någon blivit intresserad av mig. Jag har blivit intresserad av många personer på alla dessa ställen, och varit tydlig med att visa det utan att vara för aggressiv, men svaret har alltid varit ungefär ”jag är inte intresserad av dig på det sättet, men du hittar snart någon annan”, eller någon variant på detta. Det kan vara när jag föreslår en dejt, eller kanske om jag trott att den andra faktiskt visat intresse, frågat hur hen känner.

Allt detta gör att jag mer och mer känner, undrar, inser, tror, att jag aldrig kommer att hitta någon. Därför känns det värre och värre för varje månad och år som går att få höra det jag beskrev i mitt tidigare inlägg: ”det kommer”, ”du är ju så fin, det är konstigt att du inte hittar någon”, ”jag tycker i alla fall om dig som vän” och alla versioner av dessa eller liknande som jag fått höra genom åren. Jag vet verkligen att folk menar väl och jag gör allt för att inte visa hur ledsen jag blir varje gång någon säger så. Jag försöker att vara extremt noga med att inte såra någon som gör allt de kan för att få mig att känna mig bättre, men jag vet också att jag ofta misslyckas med det.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela